Projects

MacRoberts LLP

We worked closely with the MacRoberts team to develop more collaboration space for their new home at 10 George Street in the heart of Edinburgh.

Continue reading
  • Client: MacRoberts LLP
  • Year: 2021
  • Size: 8000 sqft
  • Type: Commercial/ Legal
  • Scope: Interior Design, Architecture, Space Planning, Fit-out Contracting
Overview

When MacRoberts LLP was looking for new office premises, they were presented with the perfect opportunity to move to the recently refurbished Grade A space at 10 George Street in the heart of Edinburgh. The city centre location coupled with wellness facilities and stunning panoramic views from the roof terrace made this office the ideal choice for their new home.

The firm were looking for a timely and efficient move, as well as an opportunity to create a space that welcomed the adoption of a hybrid working model to support their staff and business functions. We worked closely with the MacRoberts team to develop more collaboration space for team members, dedicated space for entertaining clients, and created a clear boundary for public and private spaces.

Our Approach

Our design brief focused on providing a clean, modern working environment with a nod to their corporate identity. It was important to create different work settings that supported the company’s needs but kept security and privacy in mind. We designed dual purpose spaces for conferences and entertaining clients whilst ensuring private spaces could be accessed by authorised personnel only.

We called on our diverse skillset for this project, relying on our interior designers, architects, quantity surveyors, project managers and contracts team to deliver the project from initial site visit and sketch plan through to handover. Corporate Moves, our partner division that specialises in commercial moves, handled the final piece of the puzzle, collecting and delivering all office items from the previous location.

Highlights
  • Creating collaboration space and meeting rooms that have a relaxed, homely feel with fabulous views
  • Working in partnership with a client who has mutual appreciation for the design process
  • Designing space in a distinguished building upgraded to Grade A specification with a focus on sustainability