More
What we do
Our people
Our Work
Contact

You are here

Spectrum Service Solutions

Type

Commercial

Size

435

Location

Glasgow

Sector

Design & Fit-out

Spectrum is a leading provider of contract cleaning and facilities management services in the UK. Providing a widevariety of cleaning service to many market sectors e.g. offices, education and high street shops to name a few. With many blue chip clients like Hampden Park Stadium, 2012 Olympic Games and major golf tournaments Spectrum required a fresh modern office to reflect their business to its best. 

Spectrum had outgrown their original office in an old building in Paisley town centre. A new Office development on the outskirts of Paisley was selected. Westpoint Business Park provided a spacious light ground floor unit with lots of room to grow, lots of parking and excellent transport links.

The office layout is zoned with the public reception and meeting rooms arranged along a flexing corridor to retain the open plan office as private staff space. It is important that the space works as both an office and an operational base for the company’s mobile staff. There is a uniform store behind reception and next to the rear access door is a store room holding cleaning equipment. A staff kitchen/breakout area accessed from both the office and reception provides informal meeting and collaboration space. 

Sara Speirs, Director, had for some time coveted the colourful ‘Library’ wallpaper and pink chair with multi-coloured buttons and this provided excellent inspiration for our Designer, Gillian. 

The colour scheme takes inspiration from Spectrum’s existing brand colours and is bold, fresh and clean with a nod to the outdoors with giant leafs, dandelions and grass prints. The backdrop is tones of grey on the walls and floor with black glazed screens and doors. 

The open plan office is cool and calm with white desks, grey carpets with lots of plants. Sara personally chose a huge clock as a design feature. Different working zones have been created by projecting rooms into the space. This allows easy collaboration but shields quiet staff from noisier activities as well as visually breaking up the large space and making it feel more intimate.

Date: 
2016
Top