More
What we do
Our people
Our Work
Contact

You are here

QNIS Edinburgh

Type

Third Sector

Size

101

Location

Edinburgh

Sector

Design & Fit-out
QNIS Edinburgh - Office design

QNIS are an Edinburgh based Scottish charitable organisation promoting community nursing with professional development and support to members.   

QNIS are located on the ground floor of a category A listed building were they have evolved over a number of years and were looking to refurbish and upgrade their existing office space to provide a more flexible working environment with space for additional staff and to provide appropriate locations for equipment and storage within the limited space they had. Included as part of this refurbishment was the introduction of new technology within the office and also address ongoing  building maintenance issues internally and externally. Future running costs were of concern to QNIS, particular being a charity and any opportunities to provide savings were to be considered.  

Brief

QNIS were looking for a clean modern and efficient office that would support all staff while retaining the existing period features and character of the interior. They were keen to provide greater recognition of how QNIS function within the office by way of a branded wall display and a historic artefacts display unit.  

SPACE, in partnership with a London architect, connected to QNIS, provided details for a new entrance vestibule and memorial wall as part.

QNIS were keen to acquire quality furniture items that would stand the test of time while also being aware of their budget being a charity. As a result quality recycled items were sourced, some provided by Recycled Scotland, helping not only with costs, but also their concerns for sustainability issues.  Also the request for LED lighting throughout the new office that was not to be commercial in appearance but sensitive in regard to the period setting of the interior, helped reduce future running costs.  
 
The limited space, with the requirement for additional workspace for staff, along with the future flexible use of their boardroom provided a tricky brief. The result however provided the growth and flexibility requested, delivering more efficient circulation around the spaces and a perception of more overall space. Freeing up wall space allowed the radiators to function more efficiently, increasing ongoing savings.  

Date: 
2016
Top