More
What we do
Our people
Our Work
Contact

You are here

Serial Affinity

Type

Commercial

Size

200

Location

Glasgow

Sector

Design & Fit-out

Serial Affinity provide software solutions that enable their customers to run online businesses. The owner, David Morgan, wanted a new office that provided a contemporary, sociable place to work with space for future expansion. With few customers visiting there was no need for a formal reception, instead the office was to focus on providing a Break Out space that was psychologically separate from the calm working environment created at desking​. A simple clean plan and matching aesthetic giving a calm look and feel. The location of the full height windows to the right of the entrance door make this the obvious location for the Break Out space.

The majority of the design features were concentrated in this area with a timber vinyl floor and a full height photo-real vinyl of the River Clyde; from some angles you can see both the real Finnieston Cane and the one on the vinyl inside. Locating David’s office at the opposite end of the office gave him an over view of the whole space with the bonus of an opening window. The staff desks were located between these two spaces; by angling the walls it makes sufficient space for all 16 staff desks to be next to windows which would not have been achievable if these walls had been perpendicular. An internal meeting room was located next to David’s office. In the office area; simple white and grey walls, white furniture and black carpet with feature blue window in goes and a full wall of blue at the far end keep it clean looking and cost efficient. The blue feature paint echoes the blue of the sky of the vinyl on the Break Out space glazed screen. A spine wall separates the toilet door from the desking. On one side a brainstorm whiteboard, on the other a place to hang your coat and storage cupboards.

 

 

2018
Top