More
What we do
Our people
Our Work
Contact

You are here

Instant Group - Lorien

Type

Commercial

Size

295

Location

Edinburgh

Sector

Consult & Design
Design & Fit-out
Design Consult

Lorien were looking to move out of their existing offices as they had out-grown them and the existing office would require considerable investment to align with their brand and vision. The move would allow them facilitate the alignment of their brand, work strategy and recruitment goals. The brief was to create a more sociable and collaborative environment with a quirky industrial feel in order to attract and retain innovative and entrepreneurial staff.

With the space plan already developed by Instant Group.  We worked with the client to challenge their needs and requirements to ensure that the project met their aspiration. Working  closely with Lorien,  the SPACE Design Team utilised Lorien’s colour palette to create a holistic environment and scheme to their new office.

We have divided the space into 3 zone - public space, invited space and private working space.  The entrance is impactful, vibrant and stimulating. The meeting rooms remain fresh and professional. The breakout and collaboration space is warm and welcoming, with a mixture of textures and timbers to give a nod to Scandinavian design. The open plan space is modern and tranquil and creates a calm working environment. Overall creating a quirky and youthful space.

SPACE worked closely with the client to challenge the tender submission and value engineered the budget whilst ensuring that our design integrity was not compromised.

2018
Top