More
What we do
Our people
Our Work
Contact

You are here

BP North Sea Headquarters

Type

Commercial

Size

140

Location

Aberdeen

Sector

Consult & Design
Design & Fit-out

BP have occupied the £60M, 267,500sqft office facility for over 8 years and the existing reception area was in need of modernization. The design intent was to create a welcoming arrival experience consistent with the other offices around the globe. 

Remaining operational during the refurbishment works was key, which meant meeting the challenge of maintaining access for 1500+ staff/visitors during the construction phase. Additionally, the installation of robust natural materials were a priority for the client to reflect their corporate image as well as ensuring compliance with brand policy.

The client came to us with some high level conceptual design ideas which we creatively altered to form a buildable solution. The principal entrance remained operational during the construction phase which took careful coordination and included out of hours working to minimise disruption. 3D visualizations were prepared from the start and were constantly updated to reflect the construction drawings. The visuals were used as a tool to allow speedy sign off from the stakeholders during the works.  The end result is a modern, inviting entrance to the building which has improved staff and visitor experience and the working environment for reception staff.

2018
Top